Damir Urban

Urban & 4 – nova pjesma kao počast svjetskim rock velikanima

Muzika - regija Show Time

Pjesma “Kuća sjećanja” novi je singl grupe Urban&4 kojim izražavaju počast velikim autorima i muzičarima kao što su Elvis, Lennon, Dylan, Simon & Garfunkel i drugi.

Prepoznatljivi istraživački autorski rukopis Damira Urbana ovaj put izostaje i pjesma je urađena u klasičnom, retro maniru baladnog i akustičarskog rocka, ali i dalje sa Damirovom impresivnom vokalnom izvedbom.

Zbog toga nije slučajno da je u aranžiranje uključen i veteran Nikša Bratoš, dok je snimanje izvedeno bez današnjih sofisticiranih tehničkih alata, već je bend, kao nekada davno, pjesmu u studiju odsvirao uživo, kao tzv. one-take, onako kako se to radi na koncertima.

I tekst “Kuće sjećanja” je na istom valu i govori o uzaludnom pokušaju da pobjegnemo od prošlosti, osobne ili kolektivne; o tome kako je svaki korak koji u životu učinimo podjednako važan i da tek kada prihvatimo prošlost kao nešto što se ne može izbjeći, a ni promijeniti, tek tada, možemo očekivati i graditi bolju budućnost.

Vrlo jednostavan video spot autorski zajednički potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban.

“Smatrali smo da pjesma govori dovoljno već sama za sebe i da nema potrebe slikom podvlačiti ono što je već svima jasno. Zato smo se odlučili za svojevrsnu igru asocijacija i pokušali se slikom povezati uz pjesmu, tako da ne smetamo u slušanju pjesme, već da samo pokušamo otvoriti još pokoja vrata interpretaciji”, objašnjenje je postupka.

Nova pjesma stiže uoči koncerata grupe Urban&4 u Zagrebu, 22. 3. u zagrebačkom klubu Sax! (ulaznice su već rasprodane u svega nekoliko sati), te 23. 3. u riječkom Pogonu kulture.

1 razmišljanje na “Urban & 4 – nova pjesma kao počast svjetskim rock velikanima

Komentari su zatvoreni.