Detroit Groove Gang

Rijetko dobar primjerak live albuma od ‘početnika’ – Detroit Groove Gang: Gotta Feel Live

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka rock grupa, zvučno utemeljena na klasičnoj ‘garaži’ sa izletima u boogie i funk, objavila je album koji sadrži ono najbolje što radi – svirku uživo.

Detroit Groove Gang je formiran u zadnjim danima 2016. i prošle godine je objavio album ”Motor City Funk” i EP izdanje ”Roll with Detroit”, a tu 2018. su zaključili koncertom u Vintage Industrial Baru, kojeg su preimenovali u Vintage Industrial Arenu, baš kao što su i svoj grad preminovali u Detroit. Za njih očekivano, jer, kako nam se čini, i svaki član benda se potpisuje promjenjivim pseudonimima, što bi trebalo reći da je muzika jedina koja je bitna.

Gang i na studijskim snimcima zvuči energično, no moglo se naslutiti da su pjesme koje stvaraju rođene za koncertne izvedbe, a to su potvrdili live albumom koji su snimili na spomenutom koncertu (i fešti njihove izdavačke kuće Juda Records). Zapravo, potvrdili su da, ako se puno toga i može ispeglati u studiju, tek živa svirka otkriva sve mane ili, u slučaju Detroit Groove Ganga, vrline.

A “Gotta Feel Live” je dobar album, dinamičan i čvrst, jako dobro odsviran i otpjevan, odlično snimljen i produciran, dakle sadrži sve ono što se očekuje od bendova sa višedecenijskim stažom, a ne od ‘početnika’.

Ukupno 45 minuta, odnosno osam brojeva, među kojima su aduti kao ”Motor City Funk” i ”Gotta Feel Fine” (reminiscencija na Jamesa Browna), doživljaj su koji ne bi trebao propustiti ni jedan ljubitelj iskonskog rocka, tim prije što je cijeli album bend objavio na Youtube kanalu, dok je besplatan download ponudio na bandcamp stranici.

Play it loud and smoke it hot!

Objavu albuma “Gotta Feel Live” Detroit Groove Gang će proslaviti koncertima 8. 11. u Zagrebu (Kulturni centar Mesnička), 16.11. u Zadru (D8 Rock Cafe) i 30.11. u Ljubljani (Orto Bar).