LP _ David Guetta

LP otvara, David Guetta zatvara Exit 2018

Muzika - regija Show Time

Poneki svjetski mediji ovogodišnji Exitov program već su proglasili “silovitim”, iako je do sada objavljena polovina liste glavnih zvijezda, na kojoj su od danas nova velika imena – američka rock kantautorica LP za otvaranje 12. 7. i francuska mega zvijezda Guetta za festivalski finiš 15. 7.

LP, punim imenom Laura Pergoliozzi, osvojila je svjetsku muzičku scenu singlom ’’Lost On You“, jednom od najupečatljivijih ljubavnih pjesama tekuće decenije, kao i saradnjama sa Rihannom, Christinom Aguilerom i mnogim drugim zvijezdama.

Svoj četvrti album ’’Lost On You’’, objavljen na izmaku 2016. godine, još predstavlja na turneji i serijama nastupa po svijetu, pa na krilima njegove popularnosti čini pun pogodak za otvaranje Exita, kada će i naša publika uživo doživjeti kakvu energiju ima samo jedna 36-godišnjakinja, njen glas i gitara, te zašto ona mnoge podsjeća na Boba Dylana.

Najvećeg svjetskog plesnog hitmejkera ne treba posebno predstavljati – David Guetta je najuspješniji muzički producent 21. stoljeća i jedini DJ koji je prodao vrtoglavih 50 miliona albuma i singlova.

Na Exit stiže praćen nizom vrućih hitova, poput “So Far Away”, “Mad Love”, koji je snimio sa zvijezdom prošlogodišnjeg Sea Dance festivala Seanom Paulom, jedan od najvećih hitova prošle godine “2U” sa Justinom Bieberom, kao i “Complicated” u kojoj sarađuje sa hedlajnerima ovogodišnjeg Sea Star festivala i duom Dimitri Vegas & Like Mike i s kojom su nedavno, i to po jedanaesti put, dospjeli na prvo mjesto Bilbordove Dance liste.

EXIT od 12. do 15. 7. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu predstavlja neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers…