cmok-pravila igre-headoneast-magdalena

Noviteti: Cmok, Pravila igre, Headoneast, Magdalena Mandura

Muzika - regija Show Time

Cmok, zanimljivi ‘bend bez benda’ iz Beograda, ima novi video singl, zagrebački pop-rock sastav Pravila igre najavljuje drugi album, Headoneast počinju raditi treći album, a na dinamičnoj sceni kantautorica nameće se novo ime, Magdalena Mandura iz Osijeka.

Stefan Ikonić, pjevač i gitarista bendova ŽeneKese i Izdrži Ribice, poslije tri godine i singla “Hej Toni”, nastavlja svoj nešto drugačiji side-projekat i objavljuje javnosti: predstavljam vam ”Na tvoj znak”, spot mog zamišljenog, izmišljenog i nadasve umišljenog benda Cmok!

Cmok je zamišljen kao bend bez benda, sa promjenjivom postavom, koju ovaj put uz Stefana čine Nikola Stanojević, basista grupe Izdrži ribice i producent Uroš Milkić (Threesome, Moussaka).

Pravila igre, zagrebački pop-rock sastav, singlom ”Kako stvari stoje” nastavlja najavljivati svoj drugi album, a u isto vrijeme promovirati novog pjevača Ivana Penezića.

Uz njega postavu još čine Denis Dex Marijanović (bass/back vokal), Goran Belošević (bubnjevi), Marko Belošević (klavijature/back vokal) i Matija Škoro (gitara).

Zagrebački pop sastav Headoneast je već na početku karijere, prije nekih petnaestak godina, ocjenjivan kao osvježenje na sceni, pa su za prvi album ”In Balance” (Capo Media Music, 2005.) dobili odlične ocjene, ali su se poslije izgubili ‘negdje u vremenu’.

Dugo im je trebalo da se vrate i 2017. su izdali album ”Tu”, opet ocijenjen kao jedan od najboljih urbanih pop albuma godine, a da su u dužoj pauzi skupili dovoljno nove energije pokazuje već najava trećeg albuma.

Čine to singlom ”Svijetlimo”, koji je i svojevrsna prekretnica, jer označava početak rada s najvećim hrvatskim diskografom Croatia Recordsom.

Nezavisna osječka kantautorica Magdalena Mandura objavila je video spot za pjesmu ”Sanovnik” s kojom je nastupila na prošlogodišnjem Chansonfestu. Pjesma je ‘uspavanka za odrasle’ i spot je režirao Marin Franov, koji je ujedno i pisac stihova, koje je uglazbila i aranžirala na klaviru Magdalena Mandura.

U najkraćem: ionako dinamična ženska knatautorska scena ima novi adut.