bayne-music

Nova imena region-scene: Bayne (Beograd)

Muzika - regija Show Time

Bayne je novo ime na pop sceni i premijerno se predstavlja pjesmom ”Amazing”, najavljujući skorašnji izlazak prvog albuma, a o prvom spotu, najkraće – zvuči svjetski.

Bayne ne otkriva puno informacija o sebi. Tek da je rođen 1984. godine i da mu je pravo ime Branislav Petković, a o svojoj muzici: ”Sa retro-modernom vizijom muzike pokušavam da iskažem bogato melodične, moćne pesme pune energije inspirisane nekim od najvećih muzičara svih vremena”.

Materijal za prvijenac snimao je u Švedskoj, s producentima koji iza sebe imaju gomilu hitova i radili su sa autorima kao što su britanska pop zvijezda novije generacija Mika ili Bon Jovi.

Uz činjenicu da je video za najavnu pjesmu, poslije temeljitih priprema, radila rediteljska ekipa iz Londona i da su svi akteri u spotu profesionalni glumci, postaje jasno zašto ”Amazing” izgleda i zvuči poput trendovskih hitova sa Billboard top liste.

Bayne među uzorima izdvaja Brunu Marsa i Justina Timberlakea, pa na tom tragu možemo očekivati i atmosferu njegovog albuma koji će se pojaviti pod etiketom Mascom produkcije.