Lika Kolorado

Lika Kolorado izdala debitantski album ‘Smiješ zaurlat’

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka indie rock grupa Lika Kolorado osnovana je u jesen 2015. godine i poslije zapaženih nastupa na dva cijenjena demo rock festivala i niza klupskih svirki, ovog vikenda pojavio se njihov album prvijenac ”Smiješ zaurlat”.

Svaki autor svoj rad opisuje na različite načine, ali jedno od generalno najoriginalnijih objašnjenja o pjesmama, njihovom nastanku i smislu dao je Filip Riđički, vokal i frontmen benda:

”Album je čišćenje prašine pod tepihom, svega što si bacao pod sofu blefirajući da ćeš jedan dan počistiti. I onda sve što te muči postanu pjesme, jedan dan, ili malo po malo. Ne zanimaju nas površnosti, nego upravo crno pod noktom, saft svih demona s kojima šećeš. To su te neke mantre na loše dane… Uglavnom, pišemo da podijelimo; muči te ovo? Kul, mene isto. Što ćemo s tim? Idemo pjevati, možda prođe.”

Liku Kolorado čine Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj). U kratkom vremenu su ostvarili formalne uspjehe: godinu nakon što su osnovani ušli su u finale Karlovačko RockOff festivala (i s pjesmom ”Smiješ zaurlat” predstavljeni na kompilacijskom albumu), a prošle 2017. pobijedili su na 21. HaGeeF-u, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom demo festivalu.

U međuvremenu, kako je Filip formulirao, skupljali su svoju prašinu i objavili četiri singla prije izlaska debitantskog albuma, “Kralj”, “Smiješ zaurlat”, “Sigurno” i “Samuraj”.

Lika Kolorado nije ‘zabavan’ bend, u 10 brojeva na albumu teme su nesigurnost, nesavršenost, ljubomora, mržnja, strah, ali energični gitarski zvuk i radiofonične melodije čine njihove nastupe itekako zanimljivim i onima koji ne razmišljaju puno o tekstovima.

Potvrda koncertne privlačnosti četveročlane ekipe sigurno će biti i prva live promocija albuma, zakazana za 9. 3. u zagrebačkom klubu KSET.