Hladno pivo, pripreme za double koncert ‘od staroga do vječnoga’

Muzika - regija Show Time

Ekipa je napunila ‘tri banke’ na sceni i treba to valjano obilježiti. Zbog toga su smišljena dva specijala, dan za danom, a da će biti posebni otkriva podatak: bend je počeo redovne probe čak pet mjeseci prije koncerata.

Fanovi uglavnom sve znaju o Hladnom pivu, ali nam se čini zanimljivim podsjetiti na sami početak, dok su svirali obrade svih obožavanih punkera.

Prvi koncert održali su 21. 5.1988. u mitskom Kumrovcu, a frontmen Mile Kekin tada je imao 17 godina. On i ostali klinci oko njega poželjeli su naredni održati  i u Zagrebu, ali svirali nisu, jer bubnjar benda koji je nastupao prije njih na koncertu na Jarunu nije htio dati im svoj bubanj. Pa je ekipa iz zagrebačkog predgrađa Gajnica zadovoljštinu poslije našla u čak tri koncerta u tri dana u drugom predgrađu metropole, u Vrapču. Lokalci znaju – mjesto je to čuveno po Klinici za psihijatriju.

Izbor mjesta za prve svirke je slučajan, a nikakva budućnost Hladnog piva nije proricana zbog toga, nego nečega čime se bend danas ironično hvali: dokazali su da i najbolja pjesma može zvučati grozno ako dođe u prave ruke.

Hladno-pivo, koncert Beograd
Hladno pivo, koncert u Beogradu

Od dna do vrha došli su nizom velikih albuma, nizom pjesama koje se uobičajeno zovu ‘klasici’, pravim odgovorima na sve što nas je okruživalo ovih godina, sve pod jednim nazivnikom – talentom. No, izgurali su ga zahvaljujući predanom radu, onako kako se to, znamo svi, radi vani.

Važan je, dakle, podatak da je Hladno pivo rođendanske koncerte za svojih 30 godina na sceni zakazalo za početak trećeg mjeseca 2018. godine, a već u desetom ove godine počeli su sa probama. U tom grmu leži zec tako dugotrajne uspješnosti Hladnog piva.

Već je nešto ranije objelodanjeno da će se prvi koncert dogoditi 2. marta/ožujka u zagrebačkom Domu sportova i pod nazivom ”Old School” će biti fokusiran na rano razdoblje i prva četiri studijska albuma iz ’90-ih, “Džinovski”, “G.A.D.“, “Desetka” i “Pobjeda”, a naredne večeri, 3. 3., na programu je set najznačajnijih i najpopularnijih pjesmama iz sva tri desetljeća benda.

To su dva različita koncerta i programi sa više od 70 pjesama!

Pet mjeseci redovnih proba najbolja je najava kakve izvedbe publika može očekivati. Ne samo u Zagrebu, nego i na očekivanoj turneji koja će uslijediti po regionu.

Prodaja ulaznica za Dom sportova, u pojedinačnim i paketskim kombinacijama, već je otvorena. Link.