Vatra ft Massimo, foto Mare Milin

Premijera: Vatra & Massimo – Nama se nikud ne žuri

Muzika - regija Show Time

Poslije singla ”Sekvoje”, koji se pojavio na izmaku ljeta prošle godine, rock grupa Vatra predstavlja novi, čiju posebnu atrakciju čini vokalno gostovanje popularnog Massima.

Spot za novu pjesmu “Nama se nikud ne žuri” sniman je čak više od pola godine i rezultat je ‘fantazirana’ video priča o kojoj njen reditelj Filip Filković kaže:

“Želio sam napraviti spot koji je zbirka životnih fenomena bez konvencionalne strukture priče. Svi ti isječci iz života fokusiraju se na čovječanstvo, prirodu te balansirani odnos između njih. Kroz više od pola godine prikupljali smo, snimali, nešto kupili, nešto posudili i pripremali kadrove za ono što je postao vizualni attack video.”

Pjesmu će dva popularna izvođača zajednički uživo izvesti premijerno na Valentinovo, 14.2. u splitskoj Spaladium Areni, na Massimovom koncertu na kojem Vatra nastupa kao poseban gost.

Nakon dvogodišnje diskografske pauze, Vatra je prvu novu pjesmu ”Sekvoje” objavila početkom devetog mjeseca 2017. godine, kao najavni singl svog novog, desetog po redu albuma.

Novi broj, što ga kao i ostale autorski potpisuje pjevač i gitarista Ivan Dečak, nastavak je tog rada na novom izdanju.

Foto: Mare Milin