Punčke u studiju, 2017

Punčke i ”Valovi” – vrlo uvjerljiva ženska alter rock priča

Muzika - regija Show Time

Punčke, s deset godina muzičkog staža iza sebe, jedan je od najzanimljivijih sastava nove generacije. Najavljujući treće diskografsko izdanje, EP ”Valovi”, predstavile su istoimeni spot, kao prvi dio planirane video trilogije.

EP ”Valovi” će se pojaviti 8. marta i vrlo brzo će ga bend koncertno predstaviti – 16. 3. u zagrebačkoj Močvari, a potom na dugačkoj turneji koja će osim hrvatskih uključivati i puno datuma po našoj regiji i kontinentu.

Upravo su koncerti poseban adut Punčki, koje su u Vinkovcima 2007. formirale Lucija (vokal i gitara) i Ruby (bubnjevi).

Bend je od tada prošao kroz brojne faze, pa je u jednom trenutku brojao čak šest članica, ali njegova ključna formacija nastaje 2010. godine, nakon preseljenja u Zagreb, kada se Luciji i Ruby pridružuje basistica Anja.

Punčke, snimanje u studiju, 2017.
Punčke, snimanje u studiju, 2017.

Prvi albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” (2013.) ušao je u sve izbore najboljih izdanja godine, što se ponovilo i sa drugim ”Ništa nije kako se čini”, objavljenim 2016.

Ipak, rekosmo, koncerti su njihov glavni adut, pa su 2014. cure pozvane da otvore koncert slavne grupe Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu, a u međuvremenu nanizao se niz od fantastičnih više od 300 koncerata, uključujući brojne inozemne nastupa (Holandija, Njemačka, Austrija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Mađarska, Slovenija) te znamenite festivale kao Sziget, EXIT, SuperUho, Eurosonic, MENT i Terraneo.

Krajem 2017. godine Ruby je preselila u San Francisco i na njeno mjesto dolazi dugogodišnji prijatelj Punčki, Goran iz benda ###, s kojim sada stižu i ”Valovi” te najava nove serije koncerata u 2018.

Fotosi: Facebook stranica Punčke