Vanna

Vanna pobjednica 65. Zagrebačkog festivala

Muzika - regija Show Time

Nekadašnji festival, ograničen uglavnom na ‘lake note’, u novom potpuno moderniziranom muzičkom ruhu sadržajno i produkcijski se izdvojio kao najzanimljivija smotra ovog tipa u regionu, što se moglo vidjeti i čuti i u sinoćnjem TV prijenosu.

Pod vodstvom umjetničkog direktora Nene Belana (sad već u drugom godišnjem mandatu), Zagrebački festival se otvorio prvenstveno za nove gerenacije autora i izvođača, čiji stilovi su daleko od nekadašnje šlagerske dominacije, donijevši u njegov program rock, blues, funk, jazz, world i modernizirani pop (bendovi Genova, Adastra, Fluentes, Bang Bang, NoA, Gelato Sisters, kantautori Nina Romić, Bruno Krajcar, upečatljivi solisti nove generacije Tonka, Marin Jurić Čivro, Antonela Doko, Zsa Zsa).

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala činili su istaknuti autori i muzičari Alfi Kabiljo, Vjekoslava Huljić, Tibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a, a njihovom odlukom pobjednica je Vanna s pjesmom ”Najbolji ljudi”, za koju se sama uradila muziku i tekst.

”Nije sve u nagradama, ali ovo priznanje je uistinu jedan poticaj i čini me ponosnom. Cijeli festival je bio fenomenalan, kao i bend kojeg si malo tko može priuštiti. Ovakve situacije su za iskoristiti i dati najbolje od sebe!”, izjavila je Vanna neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 65. Zagrebačkog festivala, Nene Belana.

Na samom početku prijenosa, muzička diva Gabi Novak uručila je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – riječ je o duetu Kedže i Zsa Zse ”Sve u meni se budi”.

https://www.glas.ba/2017/10/31/zagreb-fest-naelektrizirana-nova-festivalska-senzacija/