bruto-geto

Prognoziramo: Bruto Geto, najbolji new-entry bend 2018.

Muzika - regija Show Time

Brutalno žestoka i razularena zagrebačka rock-rap grupa Bruto Geto po našoj bi procjeni mogla biti najbolji novi bend u regiji ove godine, a prevarimo li se, bude li još takvih – svi smo na dobitku, publika najviše.

Bruto Geto je četverka koja za sebe kaže da su ”nastali u poljima snova i žlijebu kanalizacije”, te još ”ima nas tisuće, živimo ispod zemlje”.

To, brate! Underground je spreman za izlazak na površinu!

Činjenica da ih uspoređuju sa jednim slavnim svjetskim rock-rap bendom, nešto kao domaća inačica, nimalo nije bitna. Dapače. Jer, da jesu samo inačica, bili bi nezanimljivi i ništa više od lokalne klupske atrakcije.

Šta su argumenti uz koje im predviđamo veće stvari?

Background: Okupili su se prije manje od dvije godine i premda iza sebe imaju dio naslijeđa veterana slične brutalne žestine, grupe Kawasaki 3P, nigdje nisu žurili. Tiho su bujali ispod zemlje. Do sada su izbacili tri singla, ”Ruke u zrak” (19.3.2017.), ”Rekli su ti” (14.9.2017.) i ”KoTuKoga” (14.1.2018.), najavljujući da ove godine možemo očekivati i ‘cjelovečernji’ album, što podrazumijeva i intenzivnije nastupe.

Foreground: Ne umišljaju sebi ulogu kakvu im mi dajemo, ali su sigurni u sebe. Važnije – duhoviti su, opušteni i beskompromisni. Vidjeli ste, valjda, najnoviji spot.

Ako nije dovoljno, provjerite i u dva prethodna, a kao specijal za čitatelje Glas.ba, spremili su svoju kratku video priču.

To da su za nju utrošili jednako vremena, energije i mašte kao za video spot, i to na molbu jedne minorne redakcije, a ne velike nacionalne televizije, o njima, njihovom stavu i namjerama puno kazuje.

PRVI SINGL ”Ruke u zrak”: https://youtu.be/MuF7d9hkZE4

DRUGI SINGL “Rekli su ti”: https://www.youtube.com/watch?v=WqTM6

VIDEO SPECIJAL za Glas.ba:

1 razmišljanje na “Prognoziramo: Bruto Geto, najbolji new-entry bend 2018.

Komentari su zatvoreni.