Gusgus_daniel-august

Sarajevski dRuMelody predgrupa islandskoj electro senzaciji

Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

GusGus, electro sastav iz Reykjavíka, nastupa 6. 12. u zagrebačkoj Tvornici kulture, dan poslije u Ljubljani i 8. 12. u Beogradu, a upravo je objavljeno da će im u Zagrebu predgrupa biti dRUMELODY.

Otkako je formiran 1995. kao mnogoljudni umjetnički kolektiv, GusGus su miljenici party publike.

Radili su s nekim od najpoznatijih imena elektro i pop scene, među kojima su Björk, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, a sami su izdali devet studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario “Arabian Horse” iz 2011.

Zanimljivo je da GusGus i dalje koristi analognu opremu za dobivanje pravog electro zvuka.

Na turneji, na kojoj će premijerno izvesti i neke pjesme s najavljenog novog albuma ”Lies Are More Flexible”, electro sastav danas u dvočlanoj postavi (Daniel Ágúst Haraldsson i Birgir Þórarinsson) nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture (6. 12.), ljubljanskom Konu Šiška (7. 12.) i beogradskom Hangaru (8. 12.), a objavljenio je da će u Zagrebu imati predgrupu – sarajevski dRUMELODY.

Projekt iza kojeg stoji bubnjar i multimedijalni rock umjetnik Berin Tuzlić (grupe PappoEmuo, Bezbeli apstraklije, Fikusi) kao temelj zvuka ima kombinaciju akustičnog i elektronskog bubnja, a u nekoliko godina postojanja predstavljan je u klubovima u Sarajevu, Zagrebu, Rijeci, Beogradu, Ljubljani, Amsterdamu, Barceloni, Dubaiju, Berlinu i Talinnu, dok iza sebe ima sedam albuma (zadnji ”Aero” objavljen je početkom 2017.)  i jedan ”Live electro session”.

Uz kombinaciju ritmova, loopova i različitih muzičkih instrumenata sa video ilustracijama melodija, Drumelody je jedinstveni prvenstveno koncertni doživljaj, u kojem su ”bubnjarske palice posrednici između čovjeka i svega ostalog”.

Berin Tuzlić, DRUMELODY
Berin Tuzlić, DRUMELODY