Dingospo Dali foto Jakov Simovic

Nova imena region-scene: Dingospo Dali (Beograd)

Muzika - regija Show Time

Beogradski alter rock sastav Dingospo Dali formiran je 2011. godine i ovih dana iuzdali su debitantski album ”Sve dok mislim da je ovo drugi svet”, koji je koncertno predstaviti 30. 11. u Klubu Doma omladine Beograda.

Dingospo Dali je u prvim godinama prošao uobičajenim putevima – intenzivno su svirali po klubovima u cijeloj Srbiji i prijavljivali se na svaki mogući festival, stičući scensko iskustvo i predstavljajući se što većem broju publike.

Tako je bend stigao do značajnih pozornica, kao što su Exit, beogradski Beerfest, Zaječarska gitarijada, Arsenal fest (Kragujevac), Park Fest Užice, Love Fest (Vrnjačka Banja), Rock Vilige (Banatski Sokolac), Bedem fest (Nikšić), nastupa u finalnim programima Demo Mastersa, BDFL-a, Barfa i Jelen Demo festa Banjaluka.

Osvajali su i nagrade – drugo mjesto na Palilulskoj Olimpijadi kulture, treće na Festivalu Omladina u Subotici i pobjeda 2015. godine na prvom televizijskom takmičenju demo Bunt Rock Masters.

Ovi dana Dingospo Dali je otvorio svoje novo poglavlje, objavljujući debitantski album “Sve dok mislim da je ovo drugi svet” u izdanju Long Play promotorske kuće.

Izdanje sa 12 pjesama najavljivali su singlovima “Sa krova“, “Ona“, “Ne pitaj se” i “Pelin”, a cijeli će materijal premijerno odvsirati 30. 11. u Klubu Doma omladine Beograda, uz besplatan ulaz.

Kako napominju pjevačica Sandra Grubić, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Miloš Kasalović, na albumu “neke su pjesme malo progresivnije, neke su blaže, ima dosta različitih boja, tonova i melodija” i možete ih poslušati na internetskim muzičkim platformama.