tomislav goluban - toni staresinic

Neobičan spoj dva zanimljiva autora bluesa i elektornike

Muzika - regija Show Time

Singlom “Space Drive” Tomislav Goluban i Toni Starešinić najavljuju zajednički rad u kojem spajaju blues i elektroniku, a detaljnije ćemo ga upoznati na instrumentalnom albumu “Velvet Space Love”, koji se očekuje na proljeće.

Tomislava Golubana vrlo dobro poznaje blues populacija ovih prostora.

Ovaj muzičar, rođen u zagorskom gradiću Zaboku, s jednim od najmanjih mogućih instrumenata, usnom harmonikom, radi velike stvari u studiju i na sceni. Poslije debitantskog albuma ”Mr. B.” (Aquarius Records / Spona, 2007.) snimio ih je još osam, uključujući ”Kaj Blues Etno” (Spona, 2016.), čiji je naslov odgonetka njegovog jedinstvenog stila: spoj kajkavsko-zagorskog naslijeđa i američkog country & bluesa.

Goluban je u ovom trenutku u Americi, u Chicagu, gdje se održava International Blues Challenge, a tamo će snimiti svoj deseti studijski album.

Toni Starešinić je zagrebački rock muzičar mlađe generacije. Zajedno sa Željkom Veverec predvodi zagrebački soul / funk / jazz / DnB kolektiv ManGroove (koji upravo snimaju četvrti album), na jednom kolosijeku, a na drugom je klavijaturista u drugoj vrlo zanimljivoj crossover grupi Chui. Pored toga svira u novom pratećem bendu Ede Maajke, pa se čovjek zapita otkud crpi energiju i za još jedan projekt, zajednički album sa Golubanom.

Materijal su snimili, zapravo, još prošloga ljeta i, evo, tek sada prvim singlom najavljuju njegov skorašnji izlazak na albumu.