Gitarijada Veliko Gradište

I to postoji: sasvim mala Gitarijada baš velikog Srca

Muzika - regija Show Time

Veliko Gradište je mjesto na Dunavu sa svega nekoliko hiljada stanovnika, a njihova ovogodišnja Gitarijada, sa grupom Atheist Rap u revijalnom programu, nudi besplatan ulaz, besplatan kamp i besplatan ručak za sve.

Dunavski kej u Velikom Gradištu (35 km od Požarevca i stotinjak kilometara od Beograda) ovog vikenda će biti domaćin za 16 demo bendova iz Srbije i desetak izvođača u revijalnom programu. Predvodi ih Atheist Rap, a nastupaju još Crveni Karton, PogonBGD, Misha Mashina i Mashtrakala, Revoltni Peron, Izlazak iz kome, Čvrge, Divert, kao i prošlogodišnji pobjednik gitarijade, punk rock grupa The Commandos iz Smederevske Palanke.

Iznenađujući je broj demo grupa, koje se nadmeću za tri nagrade: 25. 8. Counterignition, HCZ, Sindrom, Trnje, Vladimir, Vrljika, No Control i Loudband, te 26. 8. Amnezija, Framework, Stop. Hazel, Rusty Strings, Planet Caravan, Čupavci i Sanitatium.

Sadržaj je to kojeg se ne bi posramili brojni veliki gradovi u regionu, ali Velikogradištanska gitarijada je, u medijskom smislu, mali program i usputna priča. Nama je, međutim, baš zanimljiva kao fenomen u današnje vrijeme – ulaz je besplatan, a za sve posjetitelje i učesnike gitarijade uređen je besplatan kamp u gradskom parku, kao i besplatan ručak za kampere.

Ima smisla. Bar nahraniti mlade rokere…