Novi spot Adise Zvekić kojim najavljuje album za 1. 9.

Muzika BiH Show Time

Nekadašnja izvanserijska pjevačica Dubioze kolektiv, koja solo karijeru gradi pod imenom Diamusk, trećim i sjajnim spotom najavljuje izlazak svog drugog solo albuma ”Freedom”.

U pjesmi Link in the Chain of Evil (feat. Shaman A & Highway Man), koju autorski potpisuju Adisa i njen muž Aldin Hasanović (Shaman A), gostuje Alan Hajduk (Highway Man), bivši član kultnog zeničkog benda Gluho Doba Against Def Age i Dubioze kolektiva, a video-spot je sniman u Zenici i Tuzli, u režiji Vedrana Haračića i Maria Ilića iz Salt & Flow ekipe.

S prva dva singla, ”Freedom” i “Concrete Jungle“, te sjajnim i upečatljivim najnovijim, Diamusk je otkrila osnovne značajke albuma ”Freedom” – kombinacija ska/reggae zvuka, hip hopa, jazz fusion izraza i vrlo diskretnih naznaka modernog worlda.

Diamusk, You Tube

Na albumu se, pored Alana Hajduka, pojavljuju još Nemanja Kojić Kojot a.k.a. Hornsman Coyote (vokali i trombon u pjesmi “I Pray”), makedonski jazz muzičar Kiril Kuzmanov (saksofon i flauta u broju “Home”), austrijski bubnjar Sam Gilly i basista sa Jamajke Alvis Reid na “The Music”, trubač Hallvard Lyssand iz Norveške (na cijelom materijalu), te Dino Beatz, hip hop producent iz Švedske.

Album “Freedom” je ukupno sedmo Adisino studijsko izdanje i sadrži 10 autorskih pjesama za koje ona potpisuje tekstove i vokale, dok je na aranžmanima i kompoziciji radila zajedno sa mužem Aldinom, koji je i producirao cijelo izdanje, dok je sarajevski producent Đani Pervan (Letu štuke) bio zadužen za mastering.

Album se od 1. 9. može kupiti na Amazonu, te preslušati na servisima Spotify, iTunes, Deezer i ostalim streaming platformama, a naći će se uskoro i na Adisinom YouTube kanalu. Adisu možete pratiti i preko oficijelne Facebook stranice.