Novi (ne)tipični blues Električnog orgazma

Muzika - regija Show Time

Peti singl kojim beogradska grupa najavljuje novi album “Gde smo sad”, planiran za proljeće iduće godine, blues je pomalo nestandardne strukture, uz jamming igru instrumenata u pozadini lijenog hipnotičkog ritma.

Pjesma je to koja nema hitoidni karakter što osvaja na prvo slušanje, već u njoj počinjete sve više uživati što je duže slušate.

Bend je prvi najavni singl “Bio sam loš” objavljivio još krajem 2015. (tada planirajući da će novi album izdati ove godine), pa su u dosta usporenom ritmu snimanja, do danas snimili ukupno pet brojeva – uz spomenuti prvi, to su još “Istok, zapad, sever, jug“, poluakustičarska balada “Bila si kao san“, “Kamerom snimam sve” i ovaj najnoviji “Duga topla noć“.

Budući da bi to moglo biti blizu polovine novog materijala, donekle već možemo naslutiti kakav će biti nasljednik prethodnog albuma ‘To što vidiš to i jeste‘ iz 2010. godine, koji je, prisjetimo se, bio neka vrsta Orgazmovog muzičkog eklekticizma, obojen retro rock – funky – dance ritmovima.

Uz najbližu poveznicu sa tim izdanjem, pjesmu ”Blizu suncu”, album ”Gde smo sad” mogao bi biti dosta smireniji, ujednačeniji. Ako Gile i ekipa u drugoj polovini nisu smislili nešto sasvim drugačije.

Za podsjetnik, pak, na zlatne godine Električnog orgazma, za kraj godine najavljena su i reizdanja starih materijala, nekih od najboljih albuma ex-jugoslavenskog rocka.