Zagrebački Brain Holidays snima album u studiju Boba Marleya!

Muzika - regija Show Time

Zagrebački reggae bend Brain Holidays je stigao do svog 20. rođendana i na najbolji mogući način će ga obilježiti – novi album snima u Marleyjevom studiju i u Kingstonu će svirati na poznatom reggae festivalu.

Studio Tuff Gong je legendarni Bob Marley osnovai 1970. godine i osim brojnih reggae zvijezda kao Sly & Robbie, Shaggy, Jimmy Cliff i Ziggy Marley, u njemu su svoje albume snimali Snoop Dogg, Lauryn Hill, Major Lazer i druga velika imena svjetske scene.

Osim što povodom dvadesetogodišnjice snimaju album u Tuff Gongu, Brain Holidays su dobili su i jedinstvenu pozivnicu – da nastupe kao posebni gosti Italee & The Circle Of Brethrens festivala u Kingstonu, 29. 2. 2020.

U dvadeset godina dugoj karijeri, zagrebački bend je održao na stotine festivalskih i samostalnih koncerata u široj regiji, te objavio četiri studijska albuma u izdanju Dallas Recordsa – ”Stereo Roots“, ”Save Peace Babylon Delete“, ”System Error“ i ”System Error Remix Side“ a ”System Error“ je bio nominiran za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske muzike.

Brain Holidaysi već dvadesetu godinu zaredom održavaju i koncerte povodom rođendana Boba Marleyja (6. februar), pa će ove godine u svojoj interpretaciji predstaviti pjesme reggae legende, 7. 2. u MC Patriotu u Slovenskim Konjicama i 8. 2. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu.