Feragosto Jam

Deseti Feragosto Jam – najbolji ‘mali’ festival u regiji

Muzika - regija Show Time

Feragosto na Orahovačkom jezeru je neka vrsta minijature slavnijeg IN Musica, ali uz kriterij ‘prisnost’ i optimalniju dodatnu ponudu, te sve atraktivniji program (rođendanski je vrh!), on zaslužuje titulu najboljeg ‘malog’ festivala.

Feragosto Jam je ‘mali’ samo zbog toga jer se priređuje u Orahovici, malom slavonskom mjestu, 22 kilometra udaljenom od prvog većeg grada, Našica, jer se malo više treba potruditi za dolazak do lokacije na jezerskom izletištu ”Orah”, ali u mnogim drugim segmentima nudi više nego najrazvikaniji festivali.

Kampiranje uz jezero, odlično uređeno kupalište, dozvoljen roštilj, blizina jedne od najvećih sačuvanih srednjovjekovnih utvrda u Hrvatskoj (za avanturiste) – i program na više bina koji iz godine u godinu nudi sve atraktivnije sadržaje.

Feragosto Jam

Ove godine Ferragosto JAM slavi svoj deseti rođendan, pa će početi 1. 8., zagrijavanjem uz žestoku braću, Maxa i Iggora Cavalera, osnivače kultne Sepulture, koji na Orahovačko jezero dolaze u okviru turneje ”Return To Roots” na kojoj sviraju kompletan album “Roots“ iz 1996., jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma.

Službeni festivalski program starta 3. 8. i u tri dana nudi brojna zvučna imena: Bajaga i Instruktori, Đavoli by Neno Belan & Fiumens, Elemental, Bolesna braća, Pips, Chips & VideoClips, Bad Copy, Repetitor, Six Pack, Kralj Čačka, Miki Solus, Zdenka Kovačiček i Laka (jedini iz BiH, čiji je nastup zakazan za 4. 8.) samo su neka od najzvučnijih.

Cijena ulaznica je i za domaće prilike više nego povoljna. Za ”Return to Roots” iznosi 150 kn (cca 20 eura), dnevne festivalske karte koštaju tek 80 kuna, a festivalski trodnevni komplet – nevjerovatnih 110 kuna ili 15 eura!

Ovo je link za online kupovinu.

Feragosto Jam - Jezero