BRIT FLOYD

Brit Floyd u Beogradu pred dovoljno zanesenjaka da show bude spektakl

Muzika - svijet Show Time

Originalni Pink Floyd je neprolazna veličina i tu se više nama šta dodati, a kao velika inspiracija brojnim muzičarima, potaknuli su i nastanak raznih tribute bendova, još u vrijeme dok se nisu zvanično raspali.

Među njima su Australian Floyd i Brit Floyd, koji su ranije već pohodili Beograd, dok smo potonje opet mogli vidjeti 13. 11. u okviru njihove turneje “Eclipse World Tour 2018”, priređene specijalnim povodom – uz 45 godina od legendarnog albuma iz 1973. godine “Dark Side of the Moon”.

Koncert je počeo epski, sa najboljim mogućim adutom, “Shine On You Crazy Diamond”, koji je publika horski i u transu pratila.

BRIT FLOYD

Nije jednostavno tumačiti jedan od najboljih svjetskih bendova i jedan od rock albuma svih vremena, ali tom zadatku su desetak članova Brit Floyda vrlo ozbiljno pristupili i stvorili spektakl od laserskih i svjetlosnih projekcija. Poput originala, njihov show je veoma uigran, kao mašina koja ne umije da pogriješi, što uz moćne svjetlosne instalacije, animacije i spotove Pink Floyda čini da se publika potpuno uživi u svijet kultne grupe, koju na žalost ne možemo više vidjeti na sceni.

Brit Floyd je okupio prave zanesenjake i zaljubljenike u Pink Floyd, premda ih nije bilo previše u beogradskoj Hali sportova, ali sasvim dovoljno da se dobije utisak spektakla.

BRIT FLOYD

Nizali su se antologijski hitovi – “High Hopes”, “Money”, kao i najjači adut ikada “Another Brick In The Wall”…

Kako je ovo muzičko scenski show, poput pozorišta, tako je koncert imao dva čina, kao dva poglavlja. Ta pauza od 20 minuta malo je narušila kontinuitet koncerta-predstave, publika se rasipala po hali, zakasnila na drugi dio, jerk od nas publika obično ne očekuje da će bend početi tačno u minut. Nastavili su oni pompezno i žestoko sa “The Dark Side of The Moon”, “Wish You Were Here”, “Comfortably numb”, što je opet rasplamsalo strasti u publici.

I kao da žive iluziju da na sceni vide originalne članove benda, ili se trenutno zadovoljavaju ovim “dvojnicima” kao jedinim rješenjem, može se reći da je publika u Beogradu iskreno uživala u skoro puna tri sata putovanja kroz vanserijsku karijeru kultnog benda.

Ivan Makragić

BRIT FLOYD