Halter Ego

Nova imena region-scene: Halter Ego (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Zagrebački bend Halter Ego na alternativnoj je sceni od 2014. godine, svira kako kažu ‘evil punk pop rock’, a upravo predstavljaju svoj prvi spot za novi singl ”Reži me”.

Bend se sastoji samo od djevojaka, što je na ovoj našoj regionalnoj rock sceni još uvijek uglavnom”eksces” (Punčke, Tožibabe, Žen, Moje 3 su još neki među rijetkim ženskim sastavima), uz koji obično ide i napomena – da, ali one dobro sviraju. Čak i u svojoj biografiji ‘egoistice’ navode da su one cure ”koje su se skupile i odlučile rokat”, za razliku od muških bendova, koji o tome ne moraju odlučivati, jer im je rokanje, valjda, prirodno.

Halter Ego su, dakle, Kristina Jelić– vokal/ gitara, Ivana Hanžek– gitara, Zvijezdana Posavec– bubnjevi i
Sara Ponjan – bas gitara.

Halter Ego, spot

Već imaju tri ranije objavljene pjesme, ”ZET”, ”A107 (Stani)” i ”Voštane figure”, a najnovija ”Reži me” je prva koja je dobila i video priču.

A ona nije sladunjava (što bi po percepciji all-girl bendova od dominantne muške publike bio standard), dapače, mračna je i surova. Muzički, to se čuje, bend ima potencijal i, bez obzira što je jasno da su cure tek na početku te imaju još prostora da se razviju, sigurno zaslužuju ‘jednaku šansu’ ne zato što su ‘samo cure’.

P.S.

Prije desetak i nešto godina u Sarajevu je postojao Halter Ego, ”mlada i perspektivna rock grupa”, koja je snimila nekoliko pjesama (”Pogled”) i ugasila se. U Mostaru, pak, djeluje rock ekipa Malter Ego, koja je prošle godine objavila album “Privatno ljeto, a u Zagrebu svira cover band Alter Ego. Da, vole muzičari svoj ego. Što je u redu, kada je kreativan.