Heidi sece psa

Nova imena region-scene: Heidi šeće psa (Zagreb)

Muzika - regija Show Time

Kakvog Heidi šeće psa? Agresivnog pit bula ili radoznalog i umiljatog kokera? U dva prva videa svoj stil otkriva nova zagrebačka pop-rock grupa s malo blues šmeka i ekipom iskusnih klupskih muzičara u postavi.

HŠP su osnovani u proljeće 2016. Okosnicu benda čine pjevačica Smiljana Štrbac (Heidi) i gitarista/autor pjesama Hrvoje Borošić, te Goran Horvat na bubnjevima i Zvonimir Čaić na bas gitari.

Nisu žurili s izlaskom pred javnost i prvi video singl za pjesmu ”Još sam tu” (snimljenu u produkciji Žana Jakopača, člana legendarnog Šo!Mazgoona) pustili su u internetski svemir, bez najave i agresivnog PR-a. Čekali su, kako vele, reakciju publike bez presinga na nju.

Pred publiku su premijerno stali tek poslije punih godinu dana rada, u proljeće ove godine u zagrebačkom klubu Jiggy bar, a u maju su nastupili kao gosti programa Blues Utorock u rock klubu Hard place.

Prve provjere su uspjele i, budući da je riječ o iskusnim muzičarima, poslije svega ”analizirali smo što smo mogli bolje i drugačije i rezultat tih promišljanja je drugi singl, pjesma ‘Reći ćeš mi sutra’, s kojom smo, prema našem mišljenju, napravili kvalitativni korak naprijed, produkcijski i vizualno, te se nadam se da će naše mišljenje dijeliti i naša publika” – riječi su pjevačice Heidi.

Nova pjesma snimana je u studiju Srđana Sekulovića Skansija, koji je ujedno aranžer i producent, dok muziku i tekst potpisuje Hrvoje Borošić. Na snimanju kao gosti su sudjelovali Lovro Ašperger na solo gitari te Saša Špoljar, član orkestra kazališta Komedija, na kontrabasu. U režiji Darija Godiča snimljen je i video spot.

Heidi šeće psa, radoznalog i umiljatog ipak, već ubrzanijim korakom…