Celtics - Nick West - Kaliopi

Beogradski koncertni kalendar za mart 2019. vol.2

Muzika - regija Show Time

Guitar Art Fest, Orthodox Celts, Partibrejkers, Van Gogh, Kaliopi, Fit, Disco Opera, E-Play…

12-03. Kombank dvorana, GUITAR ART FESTIVAL

Beogradski Guitar Art festival slavi 20 godina i pod sloganom “Applause!” prvi put kompletan program ima u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata). Program je veoma sadržajan i izdvajamo najjača imena: 12.03. Vicente Amigo (sjajni flamenko gitarista), 13.03. Roseberg Trio, 14.03. Kings of Strings – The Youngssters, 15.03.  Carminho (čuvena fado pevačica), 16.03. Vlatko Stefanovski & Miroslav Radić (promocija albuma “Kruševo 2”).

14-03. Soul Society, stari Bitef klub, AKLEA NEON

Ponovo u Beogradu, one-woman-show dolazi iz Hrvatske, u afro-soul ethno-beats harmonijama. Već njen debitanstski singl “Da mi je” izazvao je oduševljenje, pa publika u Beogradu ‘traži još’.

AKLEA NEON

17-03. Dom omladine, sala Amerikana, ORTHODOX CELTS

Beogradski bend svira 27 godina zaredom solo koncert na irski praznik Dan Svetog Patrika. Ovaj koncert će biti specifičan, jer uz kupljenu kartu dobijate – strip! To nije slučajno, omot zadnjeg albuma “Many Mouths Shut” dizajnirao strip crtač Valter Ventura. Predgrupa na koncertu je punk sastav Cassidy’s Brewery. Inače, Celtsi će dan ranije imati i svirku u Novom sadu, u klubu Gerila.

18-03. Kolarac, ELISABETH LEONSKAJA

Legendarna pijanisttica, koja već više od 40 godina dominira svetskom klasikom, beogradskoj publici predstavlja svoja nezaboravna izvođenja dela Mozarta, Berga i Schuberta.
20-03. Kontakt 2019 konferencija

Novo izdanje muzičke konferencije Kontakt u 4 dana priređuje 16 koncerata i ovo je raspored:

SubBeerni Centar: 
20. mart: M.O.R.T. i ПАСОШ
21. mart: Jon Spencer & the Hitmakers
22. mart: IRIE FM
23. mart: DAMIR URBAN & 4
Elektropionir: 
20. mart: The Trigger, SUS, Moreuz
21. mart: FIT
22. mart: Stereo Banana, Helem nejse
23. mart: Stray Dogg
Hala Sportova, Novi Beograd:
22. mart: PARTIBREJKERS
23. mart: EYESBURN, GOBLINI, ZOSTER
22.03. Klub Gerila, Novi sad, 22.00h: GOBLINI

23-03. Klub DRUM, FILIP ŽMAHER

Večiti dečak, od ranog detinjstva u muzici, izvanredan rock i pop vokal, nakon života u Ukrajini nastanio se ponovo u Srbiji I sve intenzivnije nastupa po klubovima.

23-03. Kombank dvorana, VAN GOGH (Accoustic)

Van Gogh izvodi svoj dugo najavljivani “koncert na drva” i dok ne počne turneja “More bez obala”, ovo će biti akustik program i izvedba pesama upravo onako kako su izvorno zvučale.  Đule najavljuje da će prvi put u Beogradu odsvirati na klaviru neke svoje nikada zapisane, a ni uživo izvedene note.

25-03. Sava centar, MARIJA ŠERIFOVIĆ

Posle tri rasprodata koncerta u beogradskom Sava centru, Marija je zakazala i četvrti, a u ovoj seriji prvenstveno peva već oprobane poznate hitove rock i pop muzike.

NICK WEST

26.03. Novi Bitef Art Kafe, NICK WEST

Američka funk basistkinja, pevačica i tekstopisac nastupa u sklopu uspešnog koncertnog serijala “Musicology Barcaffe Sessions”. Zanimljiva je po čiroki frizuri koja je, simbolično u obliku bas ključa, a njene kolege, kritičari i publika, smatraju je za jednog od najistaknitijih predstavnika nove funk scene i za naslednicu legendarnog Princea.

27-03. Kombank dvorana, HOOVERPHONIC

Belgijski bend Hooverphonic izdvojio se u masi komercijalnih bendova još sredinom 90-ih godina veštim spajanjem alternativne rock muzike sa ambijentalnim stilom, elektronikom i indie zvukom. Dvadeset godina kasnije, ovaj neobičan sastav konačno dolazi u Beograd da podseti publiku na planetarno popularni hit “Mad About You” po čemu su i najpoznatiji, kao i druge teme koje su ih proslavili, a trio će predstavi svoj najnoviji retro album “Looking for Stars”.

28-03. Sava centar, DISCO OPERA

Nakon dva izvanredna i rasprodata koncerta “Rock opera“, pod dirigentskom palicom maestra Fedora Vrtačnika, koncept se nastavlja u novoj avanturi – “Disco Opera”. Uz podršku vokalnog sastava Disco sisters, na programu je dvadesetak antologijskih muzičkih hitova iz perioda 70-ih i 80-ih godina, koje su izvodili Abba, Bee Gees, Michael Jackson, Bruno Mars, Stevie Wonder, Boney M i drugi. Kao vokalni solisti nastupaju – Bojana Stomenov, Aleksandra Saška Janković, Zoran Šandorov i specijalni gosti.

29-03. Klub Fest E – PLAY

Bend je najavio da će ovo biti još jedna prilika za koncertnu promociju albuma “Sloboda”, koji bend smatra svojim najozbiljnijim poduhvatom do sada, u svakom smislu, od tekstualnog, muzičkog, pa do produkcije, a s tim se slažu brojni kritičari i publika.E PLAY

30-03. SubBeerni Centar, FRED WESLEY GENERATIONS

Fred Wesley se, zahvaljujući Jamesu Brownu, kojem je decenijama bojio nastupe svojom virtuoznošću na trombonu, etablirao kao jedan od osnivača funka. Čuveni trombonista se u 74. godini vraća u Beograd sa novim kretivnim poletom i novim projektom – u triju prikladno nazvanim GENERATIONS, koji okuplja tri generacije: Pored Wesleyja, tu su još Italijan Leonardo Corradi i Francuz Tony Match.

Za kraj, ponešto i za novosadsku publiku.

24-03. SNP, Novi sad: KALIOPI

Nakon prošlogodišnjih rasprodatih nastupa u regionu, i posle odličnog završnog koncerta u Sava centru koji je publika ovacijama ispratila, Kaliopi konačno dolazi u Novi Sad, a sa sjajnim muzičarima, koji je prate na sceni, premijerno će izvesti i dva nova singla.

31-03. SNP, Novi sad: BISERA VELETANLIĆ, GABI NOVAK, MATIJA DEDIĆ I VASIL HADŽIMANOV

Retka prilika da publika vidi dve generacije muzičara, iz dve porodice, na jednoj pozornici! Ovaj jedinstveni kvartet imao je dva rasprodata koncerta u Kombank dvorani Beograda (novembar 2018), a sada Srpsko narodno pozorište postaje pozornica za velike pop muzičare ex-YU prostora, jer je u februaru gostovala Josipa Lisac, a sada, uz Kaliipi, i ova sjajna ekipa. Na repertoaru su čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemal Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

Priredio: Ivan Makragić