Mnogi drugi

Mnogi Drugi: premijera novog spota ekskluzivno na Glasu

Muzika - regija Show Time

Zagrebački alternativni rock bend Mnogi Drugi izabrao je Glas.ba, kao jedan od tri medija u regionu, za BH premijeru spota ”Duboka” koji najavljuje album prvijenac planiran za jesen pod etiketom Croatia Recordsa.

Mnoge Druge više ne treba posebno predstavljati – zagrebački bend se u zadnje dvije godine predstavio s 5 singlova, nastupao kao predgrupa Manu Chao na prošlogodišnjem Špancirfestu, ušao u finale 9. Demofesta, zasvirao na INmusicu 2015. ispred Eagles of Death Metal, dijelio pozornicu s M.O.R.T.-om, Baretom i Majkama, Antenatom, Elementalom, Artan Lili…

Svoj prvi album najavili su singlovima ”Maske”, ”Čudan svijet”, ”Slonovi” i ”Voda”.

Mnogi Drugi

Jedva čekamo da album konačno izađe, dugo smo ga snimali i ubacivali nove elemente i instrumente – kažu dečki iz benda. – Pjesmu ”Duboka” su izabrali kao najavni singl jer najbolje predstavlja zvuk Mnogih Drugih: ”Duboka” je vjerojatno najstarija pjesma na albumu. Svaki dio pjesme prožvakan je i razrađen do kraja, a kako je morske tematike, idealno se uklopila pred početak sezone.

Spot i ovaj put potpisuje Anita Nadj, osmi putnik Mnogih Drugih: Ideja za spot nastala je na putu za Banja Luku gdje su Mnogi Drugi nastupali za dan grada. Plan je bio maknuti se od scenarija i isplaniranih kadrova i izbjeći formu spota. Napravili smo presjek zadnjih dvije godine Mnogih Drugih snimkama s gostovanja, putovanja, izbačenim snimkama iz prethodnih spotova, druženja u backstageovima, trenutaka kada je kamera jednostavno bila upaljena. Ubačene su i snimke koje su dečki snimali mobitelima – na taj način prikazana je određena intima Mnogih Drugih.

Mnogi drugi, spot

Ante Jelinčić, gitarist Mnogih Drugih, pobrinuo se za animacije: Od samog nastanka Duboke zamislio sam da pjesmu prati animirani spot na tragu Gorillaza. Kapatan Ahab i ostali likovi tako ovdje nagoviještaju Duboku kao animirani spot, na kojem se radi polako ali sigurno.

Za produkciju i mastering Duboke zaslužan je Leo Anđelković, kao i za zvuk cijelog albuma.

Za istovremenu premijeru spota – utorak 30.5. u 19:00 – odabrani su Glas.ba, Balkanrock i Večernji.