Mostar Sevdah Reunion, Sava centar 2017.

Mostar Sevdah Reunion dominantan na Ethnocloudu

Muzika BiH Show Time

Na najnovijim izdanjima Top 40 tracks i Top 40 videos svjetske muzičke platforme Ethnocloud dominira Mostar Sevdah Reunion, sa čelnom pozicijom u obje konkurencije, te trećim mjestom također i na jednoj i na drugoj listi.

Pjesma ”Srdo moja” u sevdah/blues/jazz maniru novi je singl Mostar Sevdah Reuniona i vodeća je na listi Top 40 pjesama, dok impresivna obrada ”Što te nema” (Aleksa Šantić/Jadranka Stojaković) u vokalnoj interpretaciji Nermina Alukića Čerkeza sa albuma “Tales From A Forgotten City” iz 2013. zauzima treću poziciju.

Na video Top 40 listi dva su broja Mostar Sevdah Reunion i oba su snimljena na koncertu u beogradskom Sava centru, 7. 3. 2017.

Čelnu poziciju za april zauzima ”Starac i gitara” u vokalnoj izvedbi gosta Milutina Sretenovića Srete, a na trećem mjestu je snimak ”Čije je ono djevojče”.

Među prvih deset su još dva video spota iz ovih krajeva: na osmoj poziciji ”Marijo, deli, bela kumrijo” u izvedbi pjevačice iz Srbije Snežane Spasić i sastava Naissa, dok deseto mjesto zauzima još jedna impresivna koncertna izvedba – snimak nastupa Mina Matijašević Ethno Jazz Orchestra s pjesmom ”Zvira voda” na prošlogodišnjem Karusel Festu u Čačku.