Šajzerbiterlemon

Nova imena region-scene: Šajzerbiterlemon (Beograd)

Muzika - regija Show Time

Beogradski garage/punk rock bend Šajzerbiterlemon objavio je spot za pjesmu ”Čudni ljudi”, što je prvi singl sa istoimenog EP-a koji je debitantsko izdanje ovog mladog sastava. Pored naslovne numere, na EP-u će se naći još četiri pjesme.

Šajzerbiterlemon je nastao početkom 2014. godine i činio je dio tadašnje kulturno-logističke komune “Kool haus”, gdje su se okupljali još mnogi mladi bendovi gradske scene: Klotljudi, Vizelj, Šalterski službenik, Random, Stepa…

Šajzeri su Ana Đurović (bubnjevi), Mario Marković (bas, prateći vokal) i Jovan Sibinović (gitara, vokal).

Mladi garažni trojac najavljuje seriju živih nastupa tokom proljeća i ljeta, na kojima će predstaviti svoje prvo studijsko izdanje, a prva svirka je zakazana za 6. maj u beogradskoj Kvaki 22, na kojoj će im se pridružiti gostujući Gazorpazorp, još jedan mladi beogradski sastav, formiran krajem prošle godine.

Spomenimo da Šajzerbiterlemon s posebnim nestrpljenjem čeka sljedeći mjesec, kada će žiri ovogodišnjeg 10. Demofesta u Banja Luci objaviti imena 50 bendova koji će se, među ukupno 470 prijavljenih sastava, naći u konkurenciji najvećeg demo festivala u regionu. Naravno, priželjkujući da i oni budu među njima.