Miki Jevremović

Posthumno objavljene zadnje pjesme Mikija Jevremovića

Muzika - regija Show Time

Uz podršku umjetnikove obitelji, Croatia Records je posthumno izdala dvije zadnje, neobjavljene Mikijeve pjesme “Poslednja pesma (Sipaj još jednu)” autora Slobodana Stokovića i “Vrata srca”, za koju je pjevač sam napisao muziku i tekst.

Jedna od ikona zlatnog razdoblja 1970-ih i 80-ih godina u zabavnoj muzici ovih prostorima, Miki Jevremović, preminuo je 13. 1. ove godine, ne dospjevši objaviti dvije nove pjesme koje je snimio prošle godine.

“Miki je često navraćao u beogradsku trgovinu Jugoton Croatia Records gdje je pričao o svojim sjećanjima, ali i planovima jer je njegova velika želja bila da objavi dvije nove pjesme, a zatim i da održi koncerte u Beogradu i Zagrebu. Bili smo skoro na korak do toga, vjerujući da ćemo do proljeća sve stići. Međutim, neka proljeća nikada ne dođu, ali neka imena zauvijek ostaju zapisana u vremenu”, rekla je Natalija Cajić, predstavnica Jugoton – Croatia Recordsa.

Miki je rarijeru je započeo prepjevima poznatih svjetskih hitova (”Zelena trava mog doma”, ”Kuća izlazećeg sunca”), da bi preko originalnog grčkog sirtakija, starogradskih pjesama i romansi, postao kralj zabavnog popa, čiju su karijeru koja je trajala preko 50 godina obilježile pjesme “Mama“, “Ako jednom vidiš Mariju“, “S kim si kad je tužno vreme“, “Pesnikova gitara“, “Pijem” i brojne druge.

1 razmišljanje na “Posthumno objavljene zadnje pjesme Mikija Jevremovića

  1. Bio sam svjedok dogadjanja.Bilo je fascinantno prisustvovati,kad jedan znameniti pjesnik, kompozitor i pjevac,kakav je bio Miki,stvara nove pjesme.Radujmo se sto mu je to,na vrijeme,i uspjelo.Nazalost,sudbina je htjela da mu one budu i poslednje,oprostajne.S pjesmom je zivio,s pjesmom je otisao i u legendu.
    Zelim,u svoje,a vjerujem i Mikijevo ime,da se zahvalim,njegovim saradnicima u ovome projektu:Kompozitoru posljednje pjesme Slobodanu Stokovicu,i muzicaru,aranzeru,snimatelju….itd,Marku Lazovicu,a posebno njegovoj “sejtanskoj gitari”.

Komentari su zatvoreni.