Dino Merlin, bina

Završne pripreme za Merlinov spektakl u Sarajevu

Muzika BiH Show Time

Kako objavljuje Dino Merlin Team, montirana je spektakularna muzička, svjetlosna i scenska oprema za novogodišnji koncert Dine Merlina u Sarajevu, svi izvođači su stigli i još ostaju samo probe za show na kojem se očekuje brojna publika iz cijelog regiona.

Sve metropole u susjednim zemljama već godinama imaju vrlo atraktivne muzičke programe za doček Nove godine na otvorenom, kojima su privlačili brojne turiste i, logično, imali od toga veliku korist.

Dino Merlin sa gostima (Yehan Jehan iz Londona, Divanhana, DJ duo After Affair) na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu prvi je takav mega-spektakl koji se za novogodišnju noć događa u ovoj zemlji.

Organizatori programa, Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo sa četiri gradske općine, pobrinuli su se i za posebnu novost. Kako bi show i atmosferu iz Sarajeva mogla doživjeti i publika koja nije u mogućnosti doputovati u Sarajevo, tehnički partner projekta Telemach, u koordinaciji sa BHRT, pripremio je prijenos uživo putem interneta. 

Live stream je, međutim, omogućen samo za korisnike izvan BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije i moći će se pratiti na web stranici dinomerlin.nettvplus.com otvorenoj za ove potrebe.

Budući da su cijena cijelog projekta i naročito pitanje honorara za muzičku zvijezdu bili predmet rasprava, i o tome su objavljene precizne informacije. Dino Merlin, dakle, ne naplaćuje honorar za novogodišnji koncert u Sarajevu, a novac iz budžeta (213.675,00 KM + PDV) nije dovoljan ni za produkcijske troškove ovakvog spektakla, te će razliku namiriti menadžment Dine Merlina uz podršku partnera projekta.

Naslovni foto: Klix.ba