Srijeda: Proljetno varivo
Sastojci: 800 gr. raznog povrća (mrkva, koraba, grašak), 200 gr. krompira, par listova svježeg kupusa, 40 gr. ulja, 10 gr. šećera, 50 gr. luka, 20 gr. oštrog brašna, so, biber, 1 grančica peršuna, limunov sok.
Priprema:
Mrkvu, korabu i krompir izrežite na uže štapiće, kupus na šire rezance, a grašak očistite. Na ulju rastopite šećer, dodajte nasjeckani luk i pecite gad ok ne postane staklast. Zatim dodajte pripremljeno povrće i pirjajte dok ne postane mekano. Za vrijeme pirjanja, dolijevajte varivo vodom ili supom od kocke, te povremeno promiješajte. Nakon toga povrće posipajte brašnom, posolite, pobiberite, po potrebi dolijte vode i još sve kratko prokuhajte.
Prije posluživanje varivo pospite nasjeckani peršunom i po želji dodajte limunovog soka.