CMC festival

U susret devetom CMC festivalu

Muzika - regija Show Time

Ovogodišnji CMC festival u Vodicama održava se 9. i 10. 6. i već su predstavljeni izvođači koji će nastupiti na revijalnom dijelu, a među njima su Alen Nižetić, Ante Cash, Željko Bebek, Tonči & Madre Badessa, Mia, Danijela Martinović, Magazin, Mladen Grdović, Sergej Ćetković i brojni drugi.

CMC banner

Festival u produkciji Croatian Music Channela, nacionalnog muzičkog TV kanala koji je rođen 2005. godine, koncepcijski se ne razlikuje od sličnih festivala pop i zabavne muzike, ali smješten u jeku turističke sezone u pitoreskno primorsko mjesto i u izvedbi maksimalno prilagođen zahtjevima televizijskog showa, ovaj događaj je reprezentativna revija ‘laganih nota’, poznatih imena, glamura, noćnih partyja – ukratko: muzički ‘dolce vita’ na pravom mjestu i u pravo vrijeme.

Zanimljivo je da se CMC festivalski projekt prošle godine počeo razvijati u još jednom smjeru: ubrzo nakon ljetnog i turistički primamljivog pop programa, u Slavonskom Brodu je priređena i rokerska verzija.

EFC-na-CMC200-festivalu

U Brodu su svoj dan imali demo bendovi, a drugi dio programa pripao je poznatim izvođačima, među kojima su bili Emir & Frozen Camels, Republika, Hard Time, Judette, Flyer, Buđenje, Van Gogh, Goran Bare & Majke itd.

Još ćemo sačekati da saznamo kakav će biti ovogodišnji nastavak kontinentalne CMC priče, a što se ljetnog izdanja tiče, jedan od sudionika festivala u Vodicama, Alen Nižetić, ove godine će imati premijeru na CMC festivalu.

Od Tutti Fruttija do samostalne karijere i velikih hitova ‘Jedina’, ‘Sjeti se’, ‘Noć je počela’ i mnogih drugih, Alen je osvajao nagrade na gotovo svim festivalima u Hrvatskoj, a 10. 6. će prvi put pjevati pred publikom CMC festivala, izvodeći pjesmu “Ja sam te volio”.

Alen Nizetic