Dan Auerbach

Pjevač Black Keysa snimio album s duplo starijim muzičarima

Muzika - svijet Show Time

Dan Auerbach iz američkog rock dvojca The Black Keys za najavu svog drugog solo albuma “Waiting on a Song” objavio je sjajni ljetni singl “Shine on Me” na kojem gostuje Mark Knopfler.

Vrlo je zanimljivo da 37-godišnji pjevač i gitarista kao studijsku ekipu, koja je s njim snimala u Nashvilleu, ima muzičare koji su dvostruko, a neki i više stariji od njega. I njegov slavni gost u prvom singlu skupio je već 68 godina, ali posebno je zanimljiva studijska ekipa.

Najmlađi u njoj je steel gitarista Jerry Douglas i on broji ‘samo’ 60 godina, a tu su još gitarista Duane Eddy, jedan od pionira rocka, koji ima 79 godina, pa Bobby Wood, koji je svirao na nekim od najznačajnijih country i soul albuma ikad, i ima 78 godina, bubnjar Gene Chrisman je samo godinu mlađi, a country/folk kantautor John Prine (s kojim je Auerbach zajedno napisao većinu pjesama svog albuma) ima 71 godinu, dok country-blues-rock gitarista i pjevač Pat McLaughlin, zanimljivo, nigdje ne objavljuje godine, ali sa više od 40 godina muzičkog staža nije puno mlađi,

Svaki od njih su legende i spadaju u kategoriju onih koji nema s kim nisu svirali i snimali, pa su, po slobodnoj procjeni, potpisani na više od 300 albuma. I, naravno, da spomenemo otrcanu frazu – sad su k’o vino, što možete čuti u prvom singlu Auerbachovog albuma.