SterMa

SterMa: album ‘SarajevoHolik’ dostupan na internetu

Muzika BiH Show Time

Sarajevski reper Ensar Bistrivoda aka prof. sterMa objavio je na svom YouTube kanalu konceptualni album “SarajevoHolik” sa deset pjesama nastalih u različitim periodima u posljednjih sedam godina, no koje su, kako autor navodi, tematski i danas jako aktuelne.

Poslije najavnog singla “Hodam kroz Sa III”, koji se na MTV top listi ”Domaćic” bio više od mjesec dana, publika sada može poslušati i cijelo izdanje ovog sarajevskog repera.

Za instrumentalni dio albuma bio je zadužen ProDucifer, dok je snimanje, mix i master rađen u sarajevskom studiju Signius, pod producentskom palicom Denija Pinje. Omot i vizuelni identitet albuma djelo je mladog sarajevskog fotografa Zlatana Kurte, tako da je “Sarajevoholik” stopostotni sarajevski proizvod.

“Album je zamišljen kao četrdesetominutna terapija za prosječnog stanovnika glavnog grada, koji je prošao sve ono loše što ovaj grad (ali i država) ‘nude’, od lošeg obrazovnog sistema, neuspješnih zaposlenja, propalih sportskih talenata i karijera do navijačkih nereda. Uprkos svemu tome, on i dalje ostaje u svom gradu, jer je ta veza teško raskidiva”, govori Bistrivoda, poznat i kao vokal u dva sarajevska benda, Corbansick i Shipwrecked.