Fluke T

Nova imena region-scene: Fluke T, akustični pop blues (video)

Muzika - regija Show Time

Fluke T je step-a-side projekt frontmena kragujevačkog blues rock benda The Cockblockers, Nenada Todorovića, koji istražuje nova muzička iskustva u akustičnom popu, pomiješanom sa bluesom i americanom.

The Cockblockers je 2011. u Kragujevcu osnovao gitarista i pjevač, tada 20-godišnji Nenad Todorović i bend, poslije uobičajenog sviranja blues standarda, 2013. objavljuje prvi autorski EP ”Give me all I want”. Nakon singla ”Girl like that” (2014.), objavljuju DVD live session ”Waiting for the train” sa šest autorskih pjesama i s brojnim klupskim nasttupima postaju jedna od novih uzdanica blues rock scene u Srbiji.

Fluke T

Njihov lider, pod pseudonimom Fluke T, već je dobio prva priznanja za ‘novi’ autorski rad, između ostalog na internacionalnom Kantfestu u Beogradu, gdje je u novembru prošle godine, među 20 kantautora iz regije (BiH, Hrvatska, Slovenija, Srbija), dobio dvostruku nagradu, prvo mjesto po izboru publike i drugo mjesto po izboru stručnog žirija.

Nenad Todorović a.k.a. Fluke T, dakle, izvan benda traga za novim muzičkim iskustvima akustičnog popa u kombinaciji sa bluesom i americanom i nedavno je objavio prvi zvanični singl pod nazivom ”Perfect crime”, čiju ekranizaciju potpisuje Predrag Todorović.

Provjerite najavu da ‘Fluke T definitivno predstavlja budućnost kantautorske scene i vrijedi ga poslušati’, a za one koji nisu upoznati s njegovim bendom, donosimo i video podsjetnik na The Cockblockers.