Years_&_Years

Years & Years, još jedna zvijezda na listi Exita

Muzika - regija Show Time

Ovog ljeta na Tvrđavu u Novom Sadu dolaze britanske zvijezde nove generacije Years & Years, kao i Lost Frequencies, Noisia i Princess Nokia.

Britanska senzacija, indie-electro pop sastav Years & Years upravo je potvrdio nastup na glavnoj bini EXIT festivala u petak, 7. jula. Ovaj londonski trio (pjevač i klavijaturista Olly Alexander, te multi-instrumentalisti Mikey Goldsworthy i Emre Türkmen) brojni su mediji ocijenili kao jedan od najboljih novih bendova.

Iako su izdali samo jedan album “Communion” (2015.), iza sebe imaju niz rasprodanih veliki koncerata i nastupe na najvećim svjetskim festivalima, a do pojave još jedne velike britanske zvijezde, Rag’n’Bone Mana (koji takođe nastupa na Exitu) i njegovog albuma “Human”, Years & Years su imala najbrže prodavani debitantski album decenije, sa megahitom ”King”.

Zajedno s njihovim dolaskom u Novi Sad, Exit najavljuje još nekoliko novih izvođača – belgijskog DJ-a i producenta Lost Frequencies, holandski electronic trio Noisia i muzički ‘projekt Princess Nokia iz New Yorka, koji stvaraju muziku koja vuče inspiraciju iz rave i drum&bass zvuka ’90-ih, što su predstavili na prvom albumu “Metallic Butterfly” iz 2014.