Prvi putujući in-door festival u regionu

Muzika - regija Show Time

Juda Records Indoor Festival je naziv jednodnevnog programa koji će se desiti 17. 2. u zagrebačkom klubu KSET, a koncepcija mu je da s karavanom nekih novih bendova počnu putovati i svirati od grada do grada.

Već smo jednom Sinj proglasili čudno dobrim i jedinstvenim fenomenom, govoreći o grupama M.O.R.T. i DarkvuD iz ovog gradića nadomak Splita, koje su ‘niotkuda’ uletjele među nekoliko uzdanica provokativne nove muzičke generacije u Hrvatskoj (a prognoze su – uskoro i u cijelom regionu).

Nije puno prošlo, a iz Sinja stiže nova vijest s potvrdom naše konstatacije: Kao rezultat dugogodišnjih priprema i inicijative Milana Mijača (M.O.R.T.), prošle godine u Sinju je osnovana nova izdavačka kuća Juda Records.

Naziv labela je zgodna igra riječi. Već prema prvim aktivnostima uglavnom mlade i ambiciozne ekipe može se naslutiti da oni neće izdati, ali žele diskografski izdavati materijale svih novih bendova koji imaju šta novoga i provokativnog za ponuditi, bez obzira na žanrove.

Vrlo efektno predstavljanje Juda Records će izvesti 17. 2., kada će u KSET-u prirediti jednodnevni in-door festival, na kojem će nastupiti četiri benda, a neki od njih će ove godine za novog diskografa objaviti svoje prve albume.

Predstavimo ih abecednim redom…

Billie Joan

Billie Joan, pravim imenom Ivana Pezo, kantautorica je iz Splita. Fokusira se na socijalnu i društvenu tematiku, a tekstove pjeva na engleskom jeziku. Nakon određenog broja koncerata, što festivalskih što samostalnih, Billie prikupljeni materijal stapa u debitantski album ”Barren Land” koji izlazi u martu/ožujku i ”poslije kojeg ništa više neće biti isto”.

eto, grupa iz Splita

eto je najmlađa snaga splitske psihodelične/punk/rock scene, postoje tri godine, iza sebe imaju poprilično koncerata, a jaki tekstovi i kvalitetna glazba su garancija za njihov autorski uspjeh. Prvi album ”Mačak u prizmama” izašao im je početkom ljeta 2016. godine i pobrao odlične kritike. Bend je na turneji i već radi na novim materijalima.

Mnogi Drugi

Mnogi Drugi su alter rock bend iz Zagreba koji smo već predstavili na našem portalu (pogledaj), a nakon četiri objavljena singla spremaju debitantski album kojeg ćete slušati u skoro vrijeme.

The Yelow Buzz

The Yellow Buzz je zagrebački garažni blues/rock duo osnovan 2014. godine i čine ga Adam Lončar na gitari i vokalu, te Bruno Bolfan na bubnjevima. Objavili su svoj prvi istoimeni EP u jesen 2015. i velikom brzinom stekli pozornost publike, dok su u proljeće 2016. izbacili svoj prvi album jednostavno nazvan ”Yellow Buzz”.

Kako smo u uvodu teksta naveli, Juda Records Indoor Festival će biti putujući program, sa prilagodljivom ‘reprezentacijom’ mladih bendova, a najave njihovih od-grada-do-grada programa možete pratiti na službenoj stranici Juda records.