Nekadašnji saksofonista i gitarista reggae grupe Post Scriptum debitira kao solista

Muzika BiH Show Time

Banjalučki reggae muzičar Danijel Deni Karalić objavio prvi singl pod nazivom “Sloboda”, koji će se naći njegovom debitantskom projektu.

Deni je 2002. godine sudjelovao o firmiranju banjalučke reggae grupe Post Scriptum, u kojoj je u početku svirao samo gitaru, a u biografiji ovog benda izdvajaju se plasman u finale prvog Demofesta, singl ”Ljeto” sa Del Arno Bandom i eponimni album objavljen 2007. godine.

Kako kaže, reggae muzika mu je u krvi otkako je prvi put uzeo gitaru, a par godina nakon osnivanja Post Scriptuma kupio je i prvi saksofon, obilježavajući njegovim zvukom stil benda sve do njegovog gašenja 2014.

Danijel Deni Karalić - foto Nina Vasilić
Danijel Deni Karalić – foto Nina Vasilić

– Kako sam bio zadužen za većinu muzike benda Post Scriptum, ostalo mi je mnogo materijala, pa sam odlučio da to sam počnem snimati, a prvu za početak moje nove solističke epizode odabrao sam temu “Sloboda”, čiju prvu ideju sam zabilježio još početkom 2015. godine, za koju je tada Aleksandar Ševo snimio trombon – kaže Deni.

Konačno je ”Sloboda” snimljena i u punom formatu i objavljena s potpisom Deni & prijatelji, a njih čine Bojan Stijak (bas gitara), Milan Kosić – Jimmy (perkusije i udaraljke), Stefan Nikić iz Balkan Expressa (klavijature), Miloš Grbić (truba), te solo gitarista Sandi Popović (Grasshopers/Triggers), a Deni je sam snimio ostatak instrumenata i uradio miks.

– Cilj ovog EP izdanja je da izbacim iz sebe sve ideje koje mi se vrte po glavi te da počnem sa koncertima, jer sam se toga najviše poželio. Plan mi je da za sve ili bar za većinu pjesama snimim spotove, kako bih ih i vizuelno predstavio – najavljuje Deni Karalić planove o svojoj solo karijeri.