Goblini, Exit 2012

Bolje knjiga u ruci nego Golub na grani (priča o Goblinima)

Čitam Cooltura Muzika - regija

Dallas Records predstavlja ”Izgužvane misli”, autobiografsku knjigu Branka Golubovića Goluba, pjevača šabačke punk rock grupe Goblini.

Bez dlake na tastaturi, Golub na 480 stranica piše o tome kako je mali punk band iz provincije uspio ostvariti ozbiljnu karijeru tokom teških devedesetih i, uprkos tim ‘godinama raspleta’ i ‘vremenima mržnje’, stekli su pristalice na prostoru cijele bivše Jugoslavije.

”Kao velikom fanu grupe KUD Idijoti i sa Goblinima mi se desila ljubav na prvo slušanje”, zapisao je poznati beogradski rock novinar i kritičar Petar Janjatović, a zanimljivu ocjenu knjige dao je frontmen Hladnog piva, Mile Kekin.

”U rukama držite punokrvnu biografiju pravog pravcatog benda. Ona jeste jedna u nizu, ali i posebna, kao što je i Golub poseban lik, svjetski putnik, aktivist, frontman, pisac i opasan frajer. Čak i kad je obučen. Držite rock’n’roll biografiju kakvu ćete s užitkom pročitati, zabavnu, duhovitu i posve jedinstvenu – kao i Golbini”, napisao je Kekin u kratkoj ‘recenziji’ knjige.

Promocija ”Izgužvanih misli” će se održati 14. 12. u 13 sati u klubu Doma omladine Beograda. Pored Goluba, na njoj će govoriti Vlada Kokotović, Dragan Kremer, Dragan Ambrozić, Petar Janjatović i Vlada Đurđević, a moderator je Srđan Dinčić.
Zgužvane misli, knjiga