Može li ”Gloria” već (pro)slaviti novu pjevačku zvijezdu?

Muzika - regija Show Time

Svestrani glazbenik, ujedno i diplomirani kontrabasista, Nikola Marjanović na sceni je već dvadesetak godina. Muzičke temelje gradio je sa zagrebačkom grunge rock grupom Sane, jedno vrijeme je bio frontman grupe Radio Luksemburg, povremeno se pojavljivao u pjesmama drugih izvođača, a svoje vokalne potencijale pokazivao je i u obradama (poput ”Ja bih preživio” Dine Dvornika).

Budući da ni Sane ni Radio Luksemburg više ne postoje, Nikola Marjanović je počeo graditi solističku pjevačku karijeru.

Na početku tog novog poglavlja, uz 39-godišnjeg muzičara su stali producent Denis Mujadžić Denyken i kompozitor/tekstopisac Dino Osmanagić, autor mlađe generacije, u muzičkim krugovima poznat po radu u bendu A zar je to važno i projektu Adam Zemsta.

Rezultat: pjesma i video spot ”Glorija”, premijerno objavljeni 6. 2. u izdanju Menarta.

Nikola Marjanović

Najave poput ‘najbolje čuvana tajna hrvatske glazbene scene’ ili ‘novi hit koji će poharati radijski eter’ ili ‘spot kakav se rijetko viđa u domaćoj produkciji’ ponekada znaju biti kontraproduktivne, jer se na samom staru postavljaju visoki ciljevi, koji vrlo brzo moraju biti potvrđeni.

U ovom slučaju za start nema zamjerki – pjesma ima emociju, energiju i maštovitu modernu strukturu, Denyken je uradio kreativan i zabavan spot, a tome svakako treba dodati ekipu muzičara koja je to snimila i koja ima nesumnjiv ugled (blues i rock gitarista Zoran Viceban ex Zvijezde, bubnjar Matko Gaće koji je sada u Lakinom bendu, te Predrag Bobić Bleka, nekadašnji basista Zabranjenog pušenja, i njihov klavijatursta Paul Kempf).

Budući da je Nikola Marjanović odavno potvrdio velike pjevačke mogućnosti, budu li naredne pjesme na tragu solo premijere, tek tada će pompozne najave dobiti pravi smisao.