Mile Kekin

Kekin priprema solo album drukčiji od Hladnog piva

Muzika - regija Show Time

Godinu i pol nakon izdavanja albuma “Dani zatvorenih vrata”, Hladno pivo je izbacilo limitirano izdanje istoimenog albuma na dvostrukoj vinilnoj LP ploči.

Bend planira do kraja godine izvesti nekoliko koncerata, a onda ”vidjet što novoga nosi 2017. Razmišljali smo slaviti 30 godina od osnutka benda, ali to se još predomišljam. Sad svi nešto slave, možda ćemo mi to preskočiti.” – rekao je frontmen Mile Kekin.

Hladno pivo, LP ploča

A ono što je još otkrio glasi: iduće godine će uraditi i solo album!

“Možda ćemo malo utihnuti prije sljedećeg albuma, a u to vrijeme vjerojatno ću izdati jedan solo album s nekim pjesmama koje su muzički malo drugačije. Dakle, opet nakon 15 godina, sad pod imenom Mile i Putnika ili tako nešto, pripremam jedan solo album koji će biti malo žanrovski drugačiji.”

Na pitanje kako će solo album zvučati Mile je odgovorio: “Bit će hommage svim akustičnim izvođačima koje sam cijenio i koje cijenim, koji su isto utjecali na mene. Osim te punk strane, ljudi koji me bolje poznaju znaju da sam uvijek volio Boba Dylana, Toma Waitsa, puno countrya, blues i tako dalje. Tako da ću napraviti album na kojemu će se više osjetiti ti neki drugi utjecaji.”

Izvor: Muzika.hr (Leonora Bedić)