MESO, TV serija i film

Serija ‘Meso’ – današnja slika mitskih junaka Mirka i Slavka

Film & Foto & TV Show Time

Dugo očekivana premijera televizijske serije ”Meso”, čiji scenario potpisuje Nikola Pejaković, a režiju Saša Hajduković, najavljena je za 28. 10. u programima RTRS-a i RTS-a i  ima ukupno devet epizoda, a u završnoj fazi je i istoimeni dugometražni film.

Glavni junaci filma i serije su Mirko i Slavko, čija imena nisu slučajno odabrana i asociraju na mitske junake prošlih vremena, a danas se, svaki na svoje načine, bore sa nedaćama potpuno drugačijeg vremena.

Mirko je osrednji fudbaler na zalasku karijere, sa neizvjesnom budućnošću u sportu, koji se vraća u rodnu Banja Luku, gdje zatiče dementnu majku, introvertnog brata i djevojku koja, daleko od svoje rodne kuće, vapi za pažnjom i ljubavlju, tražeći ih na pogrešne načine.

Mirko zatiče još nešto – očevu roštiljnicu ’’Kod Rajka’’, od čije slave je ostala samo reputacija da su ćevapi tu ’bolji od Mujinih’, iako je i njena sudbina neizvjesna, kako zbog ekonomskih razloga, tako i zbog velikih planova ko je za nju kuju podjednako veliki biznismeni.

Jedan od njih je i Slavko, Mirkov drug iz djetinjstva, koji se u životu svog nekadašnjeg prijatelja ponovo pojavljuje iznenada, i to baš tada, u trenutku kada mu je najpotrebniji. U devet epizoda, njihove sudbine će biti u potpunosti isprepletene i uticati na životne priče mnogih osoba oko njih, dok Mirko i Slavko sami traže svoj put do rješenja životnih problema, ali i do odgovora koliko se ljudskih vrijednosti i dalje skriva u njima.

Glavnu ulogu tumači Igor Đorđević, a pored njega glume i Nikola Pejaković, Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i mnogi drugi.

Film je nastao u radionici banjalučke Bosonoga produkcije, a producent je Brankica Janković.