Metallica

Svi spotovi novog albuma Metallice, dan prije izlaska!

Muzika - svijet Show Time

Losangeleski heavy metal bend Metallica podiže ljestvicu standarda u diskografiji na najviši nivo! Dan prije izlaska novog albuma na internetu je kompletirana zbirka svih video spotova sa tog izdanja!

Dakle, sutra, 18. 11., Metallica će na tržište pustiti ”Hardwired… to Self-Destruct”, svoj deseti studijski album, prvi nakon osam godina koliko je prošlo od izdanja ”Death Magnetic”. Novi album je dvostruki i izlazi pod etiketom nezavisnog labela Blackened Recordings.

Album sadrži 12 brojeva (ukupno trajanje 77,30 minuta) i među njima je “Murder One“, koji su James Hetfield & Lars Ulrich napisali kao posvetu pokojnom Lemmyju iz Motorheada.

U deluxe izdanju, pak, dodan je i treći disk, koji ima devet live snimaka iz ove godine, zatim digital singl iz 2014. “Lords of Summer” te “Ronnie Rising Medley”, obrade Rainbow tema, kao i cover čuvene balade grupe Deep Purple ”When a Blind Man Cries”.

Prvi video spot sa novog albuma, broj ”Hardwired”, bend je objavio 18. 8. i do sada je već pogledan 21 milion puta. Slijedili su “Moth Into Flame” i “Atlas, Rise!” prije pola mjeseca, a onda su od prekjuče počeli postavljati serije spotova, svakog dana po nekoliko. Sa dva današnja videa, zaključili su kompletnu listu pjesama na albumu (što prije njih još niko nije učinio), uz još par dodataka za deluxe izdanje.

U nastavku pogledajte sve spotove postavljene od 15. do 17.11.