Maja Milinković

Maja Milinković, novi video singl ‘Sou a chuva’

Muzika BiH Show Time

Maja Milinković, bosanskohercegovačka interpretatorka fado muzike, predstavlja svoj novi singl i video ”Sou a chuva”  (u prijevodu ”Ja sam kiša”), kojim najavljuje i novi album koji će izdati uskoro.

Sa više od 10 godina plodonosne muzičke karijere kao kantautorica i interpretatorka, sa izdana dva albuma u pop-rock žanru, Maja Milinković nije  oklijevala slijediti svoju strast i promijeniti svoj život iz temelja, kada je po prvi čula fado u glasu kraljice fada Amalije Rodrigues.

Nakon svog prvog fado albuma ”Fado meu”, te singlova ”Tudo isto é fado”, ”Trago fado nos sentidos” i ”Znam za rijeku” (što je prvi fado otpjevan na našem jeziku), Maja predstavlja novi singl ”Sou a chuva”. Zanimljivo, ovo je i prvi originalni fado koji je samo za Maju napisao poznati kompozitorski dvojac Pedro Pinhal i Rodrigo Serrão.

– Fado je čista  emocija i ta emocija treba prostor da se iskaže. U glasu fado interpretatora poema širi krila praćena dvjema gitarama koje joj vezu put. Ova estetika jednostavnosti čini me zaljubljenikom u fado muziku, – kaže Maja.