Izo Medošević

Nova imena reg-scene: Iz@ Medošević (Rijeka)

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Riječanin Izet Medošević bio je član grupe Avlijaneri s kojom je radio krajem 1990-ih i početkom novog milenija, a par godina nakon toga svirao je i komponirao u riječkoj rock – noise grupi Osnovna Škola Sulud III s kojom je snimio album “Zlo i naopako”, objavljen za Slušaj Najglasnije, kultnu izdavačku kuću Zdenka Franjića.

Medošević je objavio i zbirku pjesama u prozi ”Genij usamljenog čovjeka”, da bi tokom posljedne tri godine radio pjesme za svoj prvi samostalni album “Granulo je sunce”, koji se u proljeće 2016. pojavio pod etiketom Dallas Recordsa.

Izet Medošević

Uz minimalnu pratnju basa i bubnja, autor predstavlja svoju zbirku čistih kantautorskih rock’n’roll pjesama.

O svom najnovijem radu kaže: Možda jesam kantautor, ali ipak se ne vidim kako pjevam šansone s akustarom u rukama, tipa Dylan ili Joan Baez. Ja sam prvo autor, pa onda izvođač. U grupi frontman, samostalno bluzer.

Novi spot Izeta Medoševića je ”Mikročip”, pjesma koja je trominutni satirični disko – punk i bavi se temom međusobnog disbalansa tehnologije i morala u ljudskom društvu, a autor je ovako opisuje: Dok s jedne strane tehnologija napreduje i razvija se, moral ljudi opada, što rađa mogućnost zloupotrebe tehnologije koja može dovesti u pitanje slobodu ljudi, a i sam njihov opstanak na planeti. Iako se bavi vrlo ozbiljnom temom pjesma je poletna, zabavna i plesna.

Video potpisuje riječki umjetnik Enver Krivac, aranžman Tomislav Ćurković te Izet Medošević koji je ujedno autor teksta i kompozicije.