OK Fest od 14. do 16. 8. sa reprezentativnim regionalnim izvođačima

Koncerti Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Programski fokus OK Festa od početka je usmjeren na regionalne izvođače, tako da ni ove godine, uz sve izazove i ograničenja pandemije, nimalo nije smanjena njegova ‘energetska vrijednost’.

Uz procjene da je osmi mjesec izvjesniji i sigurniji u kontekstu globalnog zdravstvenog stanja u zemlji i našem regionu, određen je novi datum održavanja festivala na Tjentištu – 14/15/16 avgust.

Očekivano, otkazani su nastupi inostranih izvođača, koji su odgodili svoje svjetske turneje, ali iz direkcije OK Festa objavljuju da su sa svima ostali u komunikaciji i već sada je potvrđeno da će, u slučaju da budu na turneji 2021. godine, nastupiti na Tjentištu.

No, svi glavni aduti, atraktivni regionalni izvođači, razlog su da vjerujemo kako će i ove godine biti odlična zabava na lokaciji koja je već sam po sebi senzacionalna.

Dakle, u večernjem programu na Jägermeister main stageu nastupaju Bajaga i instruktori, Goran Bare & Majke, Van Gogh, Urban & 4, Zoster, Hladno pivo, Ritam nereda, Buč Kesidi, TBF, Kanda Kodža i Nebojša, M.O.R.T. i Repetitor, a ranije najavljeni program u OK kampu na Sensation OK stageu ostao je nepromjenjen i publiku Love Hunters, Mortal Kombat, Who See, Atheist Rap, Marčelo i Napeti quintet te Mile Kekin.

Line up time nije zaključen i uskoro će biti objavljen ostatak programa ovogodišnjeg sedmog po redu Nektar OK Festa, kao i detalji vezani uz kapacitet i mjere predstrožnosti za publiku i izvođače.

Dakako, svi ranije kupljeni paketi i aranžmani za boravak na festivalu važe i za nove datume, ali svi kojima novi datumi ne odgovaraju mogu tražiti povrat novca te će o tome biti upoznati na zvaničnoj festivalskoj stranici www.okfest.net.

Paketi ponude za boravak na Nektar OK festu dostupni su na www.okfest.net/#booking.

Paket III (60 KM) uključuje trodnevni boravak u OK kampu, festivalsku ulaznicu i autobusni prijevoz iz većih gradova u BiH, a paket OK kamp (35 KM) podrazumijeva boravak u kampu i festivalsku ulaznicu. Kamp će biti otvoren dan uoči festivala, dakle 13. 8.

Naslovna fotografija: Darko Marić (Bare & Majke), Marina Pešić (Bajaga & Instruktori)

Zoster, OK Fest 2017