Amira Medunjanin_Emir Bukovica

Nova internacionalna postignuća BH muzičara

Muzika BiH Show Time

Nekada su to bile svakodnevne vijesti, a danas su vrijedne kao naznaka da nove muzičke generacije imaju jednak potencijal kao i nekadašnje zvijezde BH scene.

Iznimna interpretatorica sevdalinki i jedna od onih za koju se smatra da ima vokal među najljepšima u world music svijetu, sarajevska pjevačica Amira Medunjanin, s novim se albumom “Ascending” već duže vrijeme je u top 5 najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj.

Zanimljivo je da se Amira se ujedno priprema i za veliki koncert 6. 12. u sarajevskoj Zetri, koji je njezin prvi koncert u rodnom gradu nakon 5 godina.

Uz ove vijesti svakako treba istaknuti da je “Ascending” dio humanitarne akcije “Sve za nju” u sklopu koje kupci albuma doniraju 15 kuna za rad Udruge žena oboljelih i lječenih od raka “Sve za nju”.

Emir Bukovica, osnivač i autor rock benda Emir & Frozen Camels, prvi je muzičar s ovih prostora koji je gostovao u američkom podcast showu “Music Studio Live”, čiji su voditelji poznati američki bubnjar i producent Darrell Nutt i vrhunska multiinstrumentalistica Sarah Hadeka Williams.

Osim razgovora o Emirovim muzičkim počecima, ratnim zbivanjima, odlasku u Ameriku i glazbenim prijateljstvima i suradnjama, voditelje su zanimali i projekti koji su pred njim.