Exit, Madness at main stage

EXIT 2017. i obilježavanje 50 godina hipi pokreta

Muzika - regija Show Time

Ovogodišnja novosadska EXIT Avantura okupila je preko 270.000 posjetilaca iz više od 60 zemalja svijeta na festivalsko ljetovanje od Petrovaradina do budvanskog Jaza, gdje su nastupale neke od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su Ellie Goulding, Bastille, David Guetta, George Clinton, Wiz Khalifa, The Vaccines, The Prodigy, Skrillex, Hurts, Stereo MCs i mnogi drugi.

Idućeg ljeta EXIT slavi 50 godina od čuvenog “Ljeta ljubavi” (Summer of Love) iz 1967., kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvijek promijenio svijet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i spolnu ravopravnost.

Kultni vrhunac ovog pokreta bio je trodnevni Woodstock u ljeto ’69. i u nekom simboličnom smislu na njega bi mogao podsjećati tzv. Nulti Exit, 100 dana ljetnih programa 2000. godine u Novom Sadu, priređenih s motivom pozivanja mladih da se uključe u političke promjene,  a koji su završili 22. 9. koncertom pred oko 20.000 posjetilaca.

Čime će, kojim sadržajima i izvođačima, EXIT 2017., koji će biti održan od 6. do 9. jula/srpnja, obilježiti veliki jubilej hipi pokreta sigurno ćemo početi uskoro saznavati. Ono što je sigurno, to će opet biti grandiozni praznik muzike i ljubavi, za koji se već prijavilo čak 20.000 posjetilaca iz svih krajeva, koristeći šansu da ih nabave po prvoj, najpovoljnijoj cijeni.