Amira Medunjanin

Amira Medunjanin u Zagrebu predstavila ”Damar”

Muzika BiH Show Time

U zagrebačkom Aquarius Music Shopu je 18. 10. priređeno druženje s Amirom Medunjanin povodom službene objave novog studijskog albuma ”Damar”.

CD je za hrvatsko tržište izdao Aquarius Records, a u Srbiji beogradska kuća Long Play.

Amira Meduunjanin u Aquarius Music Shopu

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios, u realizaciji stalne Amirine ekipe – Ante Gelo (gitara), Bojan Zulfikarpašić (klavir), Boško Jović (gitara), Zvonimir Šestak (bass).

Među osam pjesama većina su prepjevi tradicionala iz Bosne i Makedonije (napoznatije su ”Moj dilbere” i ”Kad ja pođoh na Bentbašu”), ali dvije su autorske, naslovna ”Damar” koju je na tekst Marije Krznarić komponirao Boško Jović te ”Pjevat ćemo šta nam srce zna” za koju je tekst i muziku uradio Damir Imamović. Aranžman potpisuju Amira Medunjanin i jazz gitarista, Ante Gelo.

Obzirom da Amira ima londonskog izdavača sa podružnicom u Americi, bosanska diva nove generacije sevdaha po prvi puta će imati turneju po Americi i Kanadi, gdje će od 28. 10. do 13. 11. pjevati u devet gradova (Boston, New York, Chicago, Seattle, Vancouver, San Francisco, Jacksonville, Atlanta i St. Louis).

Među prvim koncertnim promocijama u ovim krajevima zakazan je nastup u u Lisinskom u Zagrebu, 5. 12.

Poslušajte naslovnu pjesmu, koja je na video kanalu objavljena na dan premijere albuma.

(foto: Muzika.hr)