Ukoliko ste pretjerali sa solju i juha vam se čini preslana, stavite jedan oguljeni krumpir i pustite da se kuha u juhi 15-ak minuta.
Ukoliko je vaša krem juha prerijetka, glatko izmiješajte malo brašna sa hladnim mlijekom , izlijte smjesu u unutra i kuhajte još par minuta.
Goveđa (juneća) juha će biti ukusnija i tamnije boje ukoliko na ploči (ili tavi) ispržite nekoliko ploški luka i potom ga stavite u juhu.
Kuhate li varivo od starije kokoši, da bi meso bilo mekše dodajte žličicu rakije – miris će nestati, a meso će omekšati.
Jelo (variva, umake) možete zgusnuti i tako da ukuhate malo krupice ili zgnječite krumpir koji ste kuhali u jelu.
Svježe kuhano jelo nikada nemojte prekriti i spremiti u hladnjak prije nego se potpuno ohladi (brže će doći do kvarenja).