Captain-Marvel-Movie

Uskoro prvi filmski Captain Marvel sa ženskim superherojem

Film & Foto & TV Show Time

Prvi ženski superheroj i jedna Zagrepčanka u ekipi filma ”Captain Marvel” detalji su najave direktora studija specijaliziranog za filmove po Marvel stripovima, da će njihov novi naslov imati veliku ulogu u žanru.

Marvel Studios osnovan je 1993. i u početku je producirao animirane filmove po strip predlošcima, a njihov prvi igrani film iz serije o likovima Marvel stripova, Iron Man (2008.), dobio je dvije nominacije za Oscara.

Kevin Feige, koji je glavni producent marvelovskog svijeta mašte, ovih dana je najavio da će film “Captain Marvel“, na kojem trenutno rade, biti svojevrsni uvod u četvrti dio drugog serijala iz Marvel-radionice,  filma “Avengers” iz 2012. Njegov nastavak pod nazivom Avengers: Age of Ultron pojavio se 2015. godine, sljedeći Avengers: Infinity War najavljen je za maj 2018., a taj ”Avengers 4”, koji se upravo snima u Atlanti, trebao bi se pojaviti u maju 2019.

No, “Captain Marvel” će imati posebno značajnu ulogu u epskom finalu 22 filma snimljenih tokom deset godina, izjavio je Feige govoreći o fokusu na sljedećih šest filmova, kao svega što je urađeno do sada.

Glavnu ulogu u ovom filmu dobila je Brie Larson, kao prvi ženski superheroj unutar ovog studija, a Samuel L. Jackson se vraća kao Nick Fury, samo što neće imati povez preko oka, jer se radnja dešava 1990-tih, dakle prije nego što ga je izgubio.

Film režira tandem Anna Boden i Ryan Fleck, zaslužni za nagrađivani ”Mississippi Grind” iz 2015. godine, i na velikim ekranima očekuje se 2019.

Kao zanimljivost spomenimo da je kostime za ”Captain Marvel” kreirala Sanja Milkovic Hays, rođena Zagrepčanka, poznata po radu u filmovima The Fast and the Furious (2001), Fast & Furious 6 (2013) i Furious 7 (2015).