Parni valjak

Valjkovih 40 godina ljubavi

Muzika - regija Show Time

Četrdeset godina aktivne karijere je nešto čime se ne može puno bendova pohvaliti. Još je manji broj onih koji mogu reći da su nakon toliko vremena koncertno i diskografski aktivni, kao što je Parni valjak, koji predstavlja novi singl ”Ljubav”.

Nakon novih pjesama “Za malo nježnosti“, “Samo ti (Norma Belle)“, “Prolazi sve, zar ne?” i “Opet se smijem, s kojima su se vratili u vrhove top lista, Parni valjak ima najnoviju – “Ljubav” – objavljenu danas na You Tube kanalu.

“Mislim da je poruka pjesme sama po sebi jasna, nema tu neke filozofije. Ljubav kao stav, kao način života, kao osjećaj s kojim hodaš kroz grad može biti odgovor na ovaj užas koji se dešava i kod nas i u svijetu. Mislim da ona treba biti motor pokretač svega što čovjek radi” – o pjesmi kazuje njen autor, Husein Hasanefendić Hus.

Vječiti mladić Aki, čiji pjevački senzibilitet i Husov autorski pečat čine taj dugovječni ‘klik’ koji godinama obilježava karijeru benda, priču o pjesmi upotpunjuje:

“Ova pjesma se poklopila sa onime kako smo davno željeli zvučati – kao prkosni klinci koji ne gledaju na godine već od sebe daju, iskreno, ono što osjećaju. Pjesma je odraz tog našeg djetinjstva, te prkosi… bar meni i Husu je to druga mladost. Makar mi smo cijelo vreme klinci, jer kada dijete nestane iz srca onda postajete starac.”